top of page

Karriereomtale fra tidligere student
- Juskonsulent Forretningsjus

De første reaksjonene var blant annet: «jøss», «Jawad! Hva har du tenkt på nå?» og «Evig student», da jeg nevnte at jeg ville studere jus til mine kollegaer. 

Lang akademisk karriere

Med lang akademisk karriere; Bachelor ingeniørfag, Master i olje, - og gassteknologi, Doktorgrad (Ph.d.) i Industriell Asset Management og Executive Master i forretningsstudie (MBA), hadde jeg lyst til å lære noe nytt og annerledes. Ett råd fra svigerfaren min gjorde valget lettere for meg.  

Jeg jobber fulltid som leder for et forretningsområde i Moreld Apply, og 20% stilling som førsteamanuensis på Universitet i Stavanger (UiS). Hjemme har jeg familie med kone og tre barn på 6, 12 og 14 år. Jeg hadde egentlig nok å være opptatt med, men det er alltid rom for ny kunnskap! Forretningsjus er jo relevant til den rollen og ansvaret jeg allerede har i Moreld Apply som leverer ingeniørtjenester til norsk olje, - og gassindustri. 

Studietilbud tilpasset mine planer

Studietilbud fra Jusutdanning AS passet ganske fint med mine planer. Det er faktisk det eneste studietilbudet som finnes i Norge for ledere, gründere og næringsliv. Det var spennende emner med dyktige forelesere, oppgaver, innleveringer, praksis og prosjektrapport. Jusutdanning har satt opp et bra opplegg der studenter lett kan følge opp alt digitalt. Administrasjonen er proaktiv, viser engasjement og profesjonalitet og har god kommunikasjon med studenter i hele studieperiode. Det var 450 lærerike undervisningstimer med flinke forelesere og interessante oppgaver. 

Jus er et spesielt fagfelt på mange måter. Først er at det ikke er en studieretning som mange ingeniører/ledere velger og den andre er at dette fagfelt ofte har et stempel «kun for advokater». Det er et mulighet for ledere som ønsker å bygge unikt kompetanse.

Unik kompetanse

Det var stor glede og lettelse for å komme i mål med studieforløpet. Jeg hadde ellers aldri sjans å bli kjent med norske lover og spennende fag som selskapsrett, arbeidsrett, obligasjonsrett, dynamisk tingsrett, panterett, inkasso, konkursrett osv. Jeg føler jeg innehar en unik kompetanse som påvirker min hverdag, både jobb og privat.  

Anbefaling til andre ledere

Jeg vil absolutt anbefale denne utdanningen til ingeniører, mellomledere og ledere. Noen av mine kollegaer ble inspirert og kanskje noen av dem blir studenter hos Jusutdanning i 2022/2023. 

Takk for meg. 

Dr. Jawad Raza
Student Juskonsulent Forretningsjus 2021-2022

Jawad
bottom of page